Return to site

Stel je voor... | Angela, de officemanager

 

Geen dienstverlening in een hippe verpakking

· Werken bij,Calendar42,technologiebedrijf

Stel je voor, je bent afgestudeerd dramatherapeute, atechnisch en gaat werken bij een techbedrijf. Tijdens het sollicitatietraject rijzen er grote vraagtekens bij Angela Colgan wanneer ze tracht te achterhalen wat ons platform nu eigenlijk doet. Planning, mobiliteit, PaaS, data, algoritmes. Ja ja. Toch zet ze door, want ze wordt aangetrokken door het beeld van een energiek bedrijf met jonge mensen, die “samen heel inventief bezig zijn”, zoals ze zelf zegt. Gelukkig, want Angela bleek de regisseur te zijn die we nodig hebben binnen ons groeiende bedrijf. De hamvraag is, hoe kijkt Angela tegenwoordig aan tegen wat we doen?

Fotocredit: Marloes Lakerveld

“Het was voor mij al snel duidelijk dat Calendar42 haar start-up fase ontgroeid was en flink timmerde aan de professionalisering van de organisatie. Daar lagen prachtige uitdagingen voor mij als officemanager. Helder krijgen wat we doen begon me pas te dagen toen ik niet meer de technologie probeerde te begrijpen, maar de vraagstukken van onze klanten.”

Angela is de schakel tussen directie en medewerkers. Ze reilt en zeilt alle kantoorperikelen. Van facilitair management, HR tot financiële administratie. Ook ondersteunt ze onze directeur Michel Boerrigter en dat bleek al snel een leerzaam kijkje in de keuken te geven.

“Alles wat voortkomt uit de bedrijfsvoering pak ik voor Michel Boerrigter op. Dat geeft mij veel inzicht in onze projecten en waar Calendar42 voor staat. Daar waar ik kan diep ik dingen uit, want ik beoog altijd om verbeteringen door te voeren”

Een oneindig karakter

Bij Calendar42 werken we continu aan het verbeteren van en het innoveren binnen onze technologie. Ons platform vormt de technische basis voor een reeks van slimme, klantgerichte toepassingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of een activiteit is onderhevig aan plannen. Het zit overal in verweven. Dus kun je grote slagen slaan in een breed scala van problematieken. Van het optimaliseren van persoonlijke agenda’s tot het realtime plannen van openbaar vervoer, van het vergroten van efficiency bij logistieke projecten tot het vereenvoudigen van veelomvattende personeelsplanningen. Het oneindige karakter van de mogelijkheden ontsluit zich dus niet in één fysiek product in een hippe verpakking.

“Calendar42 is het eerste internet gerelateerde bedrijf waar ik werkzaam ben. Ik werk hier nu sinds mei. Het bedrijf boeit me iedere dag weer, maar de magiegehalte blijft behoorlijk groot, haha!”

Planning als grootste frustratiebron

We hebben algoritmes ontwikkeld die toepasbaar en aanpasbaar zijn in en naar iedere situatie. Of dat nu voor verzekeringsmaatschappijen, uitzendbureaus, OV-bedrijven, (thuis)zorgorganisaties of de overheid is. Allemaal ondervinden ze frustraties die worden veroorzaakt door planning. Om deze diversiteit en complexiteit het hoofd te bieden hebben we een internationaal, multicultureel team met intelligente en creatieve breinen. Dat vraagt ook om een officemanager met een scherp oog voor de behoeften van onze mensen.

“Ik hou me intern onder andere bezig met HR gerelateerde zaken. In de omgang met collega’s komt mijn opleiding dramatherapie daarbij nog altijd van pas. Observaties in de groepsdynamiek helpen me begrijpen waar de knel- maar ook zeker de krachtpunten zitten. Ook de geleerde gesprekstechnieken komen me regelmatig goed van pas om de onderste kaart op tafel te krijgen.”

Maar goed, wat doen we nu eigenlijk? "Wij zorgen ervoor dat niemand meer hoeft te plannen.", aldus Angela. Dat klopt. En ja, stel je voor, dat hebben we zo gepland!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly